Specialtilbuddet: Huset og Bussen

Huset og Bussen er et specialtilbud for børn med vanskeligheder inden for adfærd, kontakt og trivsel. Børnene har enten ingen- eller blandede diagnoser.

Beskrivelse af Bussen

Bussen er et socialpædagogisk tilbud, hvor fag, social træning og mestring er integreret gennem hele dagen. Bussen er normeret til 4-5 børn.

Undervisningen er helheds- og projektorienteret.

Beskrivelse af Huset

Dagligdagen i Huset består af en socialpædagogisk indsats kombineret med undervisning i skolens fag, hvor der i videst muligt omfang tages udgangspunkt i de enkelte børns behov og forudsætninger. Huset er normeret til 6-7 børn.

Målet for Bussen og Huset er at skabe ro i barnet, så det igen kan inkluderes i andre skole- og fritidstilbud.
Fælles for alle børnene er, at de har brug for at udvikle deres selvforståelse og styrke deres selv gennem livgivende sociale- og relationelle samspil.

De ansatte har et tæt samarbejde for at løse de pædagogiske og undervisningsmæssige opgaver bedst muligt.

Børnene er hver uge til svømmeundervisning i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Bussen og Huset er en del af Sinding-Ørre Midtpunkt, som også omfatter skole, daginstitution og hal.

Det faglige team består af lærere med AKT-uddannelse, en pædagog, pædagogmedhjælpere og en ergoterapeut.